Home Over Best Stucwerk Stucwerk Schilderwerk Contact

Stucwerk

Sierpleister

Een van de mogelijkheden voor de afwerking van uw muren is sierpleister. Sierpleister bestaat uit kleine steentjes die zorgen voor een egale korrelige structuur van uw wanden. U kunt kiezen uit verschillende diktes van de korrels, de dikte bepaalt of uw muren met fijne of grove sierpleister worden behandeld. De sierpleister kan door ons in elke kleur worden aangebracht. Sierpleister kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten sierpleister, zoals: Spachtelputz, Barokpleister, Groef (granol) en Structuurpleister. Sierpleisters zijn hard, stootvast en afwasbaar. Deze afwerkingmethode is goed toepasbaar in nieuwbouw vanwege de elastische en flexibele eigenschappen van het materiaal

Voor meer informatie over de verschillende sierpleisters kunt u contact met ons opnemen.

Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een bewerking van uw muren met gips, alleen geschikt voor binnenshuis met een dikte die kan variëren van 2 tot 10 mm. Wij kunnen glad pleisterwerk bij uw huis gebruiken om ruw metselwerk of oude stuclagen glad te krijgen zodat deze daarna geschilderd kunnen worden. Het eindproduct op uw wand bepaalt hoe glad het pleisterwerk uiteindelijk wordt. Glad pleisterwerk kan ook toegepast worden op plafonds.


Betonlook

Betonlook is de nieuwe trend in stucwerk. Het geeft een robuust en industrieel karakter aan uw wand, maar is daarnaast ook strak en stijlvol. Met Betonlook heeft u dus een exclusieve unieke wanddecoratie.

De associatie met beton en daarmee een grijze kleur is logisch, maar u kunt dus meer kleur in uw stucwerk aanbrengen. Daarnaast is het mogelijk om meerdere kleurvlakken naadloos in elkaar over te laten lopen.

Door de betonlook te behandelen met olie of lak wordt het stucwerk waterafstotend. Tevens is het hierdoor makkelijk afneembaar.

Betonlook is in ieder geval zeer geschikt voor stucwerk in uw keuken en badkamer maar ook in uw woonkamer geeft het een zeer stijlvol uiterlijk.


Schuurwerk

Schuurwerk is een afwerklaag op basis van gips welke aangebracht word op ongeveer een laagdikte van 5 mm op de wand / plafond. Het effect van de slagen welke wij kunnen maken ziet u hiernaast op de door ons geplaatste foto. Wij schuren de wanden en plafonds in wild(schuur)verband. Het voordeel van deze afwerking is dat het materiaal natuurlijk wit opdroogt en dus niet meer geschilderd hoeft te worden. Vanwege de goede vochtregulerende eigenschappen van schuurwerk is het uitermate geschikt voor natte ruimten zoals de badkamer.


Lijsten en Ornamenten

Als finishing touch in uw woonkamer of slaapkamer kunt u kiezen voor het laten plaatsen van een ornament of lijst aan uw plafond. Een lijst of ornament past niet alleen in een traditionele woning, maar kan ook heel goed uitkomen in een modern interieur. Een van de mogelijkheden ziet u hiernaast op de foto.


Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe wanden met behulp van een betrekkelijk dikke laag kalkmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 en 20 mm dik. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te rapen. Raapwerk is mede vanwege zijn dikte ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders.